Jak zmienić przełożenia w skrzyni?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • herman
    Rider
    • 2005
    • 456

dolaczam sie do pytania, bo zaraz bede zamawial ... :?:
    --------------
  • Masmo
    L&K
    • 2005
    • 1145

Dużo jeżdze na trasie. Od dawna męczy mnie temat jak wydłużyć przełożenie 5-ki tak aby mieć mniejsze obroty przy dużych prędkościach. Seryjna skrzynia ma bodajrze takie przełożenia jak AGR a mam 20 Km więcej. Więc silnik dałby radę na dłuższym biegu a do przyspieszania i tak redukuje..
    Ma ktoś pojęcie czy można po prostu wymienić koła zębate? Jeśli tak to jakie? Mam skrzynię EGS.
    Myślałęm też żeby zdobyć 6-kę skrzynię i przeszczepić ale z tego co doczytałem się w ETOS-ie to przy 6-ce jest zupełnie inna konstrukcja sprzęgła i cięgien. Nie chcę więc pchać się w abstrakcyjnie wielkie koszty....
    Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• MiKruS
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7976

Musialbys chyba nawet polosie zmienic jesli chcialbys 6-ke... - rzeczywiscie szoda pary.
      TDI 205PS

Komentarz

• Luca
        Rider
        • 2004
        • 524

Mozna wszystko, tylko potrzba troszkę kasy i wiedzy, ale temat narazie u mni dorasta powoli, dam znac jak juz bedzie po wszystkim, tylko ja mam 110 tke, (podobno :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech ) ale jest pewna opcja bez zmiany podzespołów, tylko o niej powiem jak będzie juz przetestowana :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
        "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
        Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
        Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
        www.dynosoft.pl

Komentarz

Pracuję...